lauantai 23. marraskuuta 2013

Venäläinen Borssikeitto


Borssikeitto on tyypillinen venäläinen ruoka. Keitto on oikein maukas ja sopi sekä alkuruoaksi että pääruoaksi. Jotkut laittavat siihen myös lihaa, mutta mun mielestä se on hyvä juuri näin =)
Olen erilaisia ohjeita kokeillut, ja tämä on mun mielestä paras tähän mennessä. (Ohje on Helsining Sanoman)

n. 4 annosta

400 g raakoja punajuuria
2 sipulia
2 porkkanaa
250 g valkokaalia
2 rkl voita
1 l lihalientä (tai kasvislientä)
1-2 rkl punaviinietikka
ripaus suolaa
mustapippuria
2 rkl silputtuja yrttejä (esim. timjami, rosmariini)

Pese ja kuori juurekset.
Leikkaa ohuiksi suikaleiksi, suikaloi myös valkokaali.
Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota kasvikset (älä ruskista).
Lisää lihalientä ja anna hautua kannen alla n. puoli tuntia.
Maustaa ja hauduta vielä hetken.

Tarjoilee smetanan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti