perjantai 22. marraskuuta 2013

Sveitsiläinen Zopf leipä

Tämä oli oikein maukasta leipää! Vähän makea, ja ihan loistavaa syödä tuoreena pelkkän voin kanssa. Mutta sopii mainiosti ruoan kanssa, kun dippaa sitä kastikkeseen!


3 ja 3/4 Cup Vehnäjauhoja
1 tl suola
1 muna + 1 munankeltuainen
1 rkl kuivahiiva
1 tl hunaja
1 Cup maito
4 rkl sulatettu voi


Sekoita jauhot, suola ja hiiva hyvin keskenään. Lämmitä maito 42 asteseen.
Tee jauhoihin syvennys keskeltä ja lisää suuhen muna, maito, hunaja ja voi. Sekoita kunnes taikina alkaa muodostumaan. Siirrä se sitten työpöydälle ja vaivaa kunnes taikina on sileä ja kimmoisa. Laita puhtaaseen kulhoon ja peitä muovikelmulla. Anna kohoa n. 2 tuntia.

Kumoa taikina työpöydälle ja "lyö siitä ilmat pois". Jakaa kolmeen osaan ja see niistä pitkuloita. Tee niistä letti ja painaa reunat yhteen. Peitä liinalla ja anna kohoa vielä 30 min.

Esilämmitä uuni 190 asteseen. Voitele munankeltuaisella ja paistaa 30-45 min.



Desilitraksi voit muuntaa ohjeen täällä!
(Ohje peräisin täältä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti