perjantai 22. marraskuuta 2013

Sveitsiläinen kanapata

Zürcher Geschnetzeltes


300 g Tuoreita herkkusieniä - siivutettu
1/2 Sitruunan mehu
600 g Broilerinfilé - suikaloitu
2 rkl Margariinia
1 Sipuli - Hienosti pilkottu
1 dl Valkoviiniä
1-2 dl Vettä
1,5 - 2 dl Kerma
Kanaliemikuutio
Paprika, Suola, Pippuri myllystä

Hauduta sienet sitruunamehussa kannen alla n. 2 minuuttia. Kaada sitruunaliemi pieneen kulhoon ja mausta sienet suolalla ja pippurilla. Ota sienet sivuun odottamaan.

Sulata margariini syvässä paistinpannussa. Lisää sipulit ja paistaa kevyesti. Lisää lämpöä ja lisää kanansuikaleet. Lisää vesi.

Ota kanansuikaleet pois pannusta. Lisää pannuun viiniä ja keitä kunnes se sakenee.
Lisää sieni-sitruuna-liemi ja kanaliemikuutio ja anna hautua.

Lisää kastikkeeseen kerma ja mausteet.
Lisää lihaa ja sieneet kastikkeeseen.



Tämä pata syödään yleensä Röstin kanssa. Niin mekin tehtiin ja tämä oli oikein maukas pata, suosittelen!

Reseptin alkuperä täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti