lauantai 23. marraskuuta 2013

Sveitsiläiset friteeratut omenat


Ainekset: 

2 Cup vehnäjauhoja
1/3 Cup sokeria
1 rkl leivinjauho
1 tl kanelia
1 tl suola
2 muna
1 Cup maito

Öljy uppopaistamiseen
4 isoa omenaa

1/2 Cup sokeria
1 tl kanelia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa yhteen maito ja munaa ja lisää kuivat aineet. Sekoita varovasti kunnes massa on hyvin sekoittunut.
Kuori omenat ja poista keskiosa. Leikkaa n. 1/2 cm siivuiksi. 
Kuumenna öljy kattilassa tai syvässä paistinpannussa. 

Kuivaa omenasiivut ja dippaa ne taikinaan. Kun öljy on tarpeeksi kuuma, (itse kokeilen leivänpalalla että alkaa porisemaan) paista muutama omenarengasta kerralla. Käännä kerran ja paista kunnes on kullanruskea. 
Laita valmiit omenat talouspaperille kuivumaan, ja pyöritä sitten kaneli-sokerissa.

Ja NAUTI jäätelön kanssa =) Tämä on todella herkkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti