lauantai 7. joulukuuta 2013

Papua New Guinea: Paahdettu broileri ja fenkoli


Ainekset:

1 kokonainen broileri
0,5 kg fenkoli
40 g voita (huoneenlämpöinen)
3 kpl anjoviksia (leikattu paloiksi)
3 kpl valkosipulikynttä (pilkottu pieneksi)
tuore timjami
0,5 sitruuna 
suola & pippuri
öliiviöljy
50 g korppujauhoja
40 g parmesaani (raastettu)

Puolita broileri ja aseta uunivuokaan.
Esilämmitä uuni 200 asteseen.

Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan. Lisää suola ja fenkoli. Keitä 4 min. ja huuhtele kylmällä vedellä.

Pienessä kulhossa sekoita 25 g voita, anjovista, valkosipuli, vähän timajami, sitruunan kuoret (raastettu) ja reilusti suola ja pippuria. Levitä seos broilerin päälle. 

Siivuta kuoritettu sitruuna ja laita isoon kulhoon. Sekoita siihen fenkoli, loraus oliiviöljy, 1/2 tl suola ja vähän pippuria. Sekoita ja asettele broilerin ympäri. Peitä uunivuoka foliolla ja paista uunissa 40 min.



Sekoita sen aikana korppujauhot, parmesaani ja loput voi yhteen. Nypi massa että siitä tulee muruista.

Ota vuoka uunista, ja poista folio. Laske uunin lämpötila 180 asteseen.
Sirottele päälle muru-seos ja paista vielä 30 min.


Tämä oli herkullinen annos, ja kana on vaan niin murea! Sopii loistavasti yhteen kookosriisin ja kookoskasvisten kanssa. Pelkäsin että se kaipaisi kastiketta, mutta ei! Se toimii juuri näin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti