sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Nigerialaisia aamiais sämpylöitä

Nämä olivat todella herkullisia!! Vähän kun yhdistäisi leipää ja pullaa...

Suosittelen ehdottomasti! Helppoa myös kun tarvii vain kohottaa kerran.


Ainekset:

500 g vehnäjauhoja
25 g tuorehiiva
100 g voita (ei margariinia)
2 munaa
2 dl maito (kädenlämpöinen)
1 tl suola
2 rkl sokeria

Vatkaa munien rakenne rikki haarukalla. Ota vähän kananmunaa erikseen pieneen kulhoon ja lisää tilkka vettä. Sulata voi.
Sekoita maito ja hiiva kunnes hiiva on liuennut nesteeseen.

Laita jauhot kulhoon ja lisää suola ja sokeria, sekoita hyvin. 
Lisää kananmunaa ja sekoita. Lisää sitten voi ja sekoita, ja sitten maito-hiiva ja sekoita taikinaksi. 
Siirrä taikina jauhotulle pöydälle ja vaivaa käsin n. 5 minuuttia. 
Laita taikina kulhoon ja peitä muovikelmulla. Laita lämpimään paikkaan kohoamaan n. 1 tunti.


esilämmitä uuni 200 asteeseen.

Voitele uunivuoka. Ota taikina kulhosta ja vaivaa uudestaan palloksi.
Tee taikinasta palloja (9 kpl) ja laita vuokaan. Voitele muna-vedellä.
Paista n. 25 minuuttia.

Resepti on otettu täältä! =)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti