sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Nigerialainen Jollof-riisi

Tämä oli oikein hyvää kanapataa, ja kätevää kun kaikki on siinä samassa padassa. Ohje on lainattu täältä!
Ainekset:
Inkivääri-chili-kastike:
2 valkosipulin kynttä
2 prk kuorittuja tomaatteja
Peukalon kokoinen pala inkivääri

1 chili ilman siemeniä

4 kanankoipea (Ilman nahkaa, leikattu isoiksi paloiksi)
Öljy
1 iso sipuli (puolitettu ja viipaloitu)
3 rkl tomaattipyrettä
1 kananliemikuutio
400 g basmati riisiä
1 punainen & 1 keltainen paprika
100 g okra
Tuoretta korianteria
Ruskista kananpalat, maustaa suolalla ja pippurilla. Siirrä ne lautaselle odottamaan.
Lisää sipulit ja paistaa n. viisi minuuttia. Tee sen aikana inkivääri-chili kastike; Pistä valkosipulit, tomaatit, inkivääri ja chili tehosekoittimeen ja sekoita kunnes tasaista.
Lisää tomaattipyree sipulien sekaan ja paista vielä pari minuuttia ja lisää sitten kastike. Lisää sitten liemikuutio ja 6 dl kiehuvaa vettä. Lisää kananpalat ja anna kiehua 15 minuuttia. 
Laita riisi kulhoon ja lisää päälle kylmää vettä. Sekoita kädellä ja vaihda vettä kunnes vesi tulee kirkkaaksi. Lisää riisi pataan, laske lämpötilaa ja peitä kannella. Anna hautua 20 min.
Lisää paloitellut vihannekset. Laita kansi päälle ja anna hautua vielä 10 min, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Ripottele päälle pilkottu korianteri ja tarjoile!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti