maanantai 11. elokuuta 2014

Burma: Paratha-leipää

400 g vehnäjauhoja
0,5 tl suola
20 g sokeria
30 g voita
1 kananmuna - kevyesti vatkattu
0,5 dl maitoa
1,5 dl vettä
öljyä paistamiseen

Laita jauhot kulhoon, lisää suola ja sokeria ja voita. Nypi voi taikinaan kunnes taikina on muruinen. Tee keskellä kuoppa ja lisää siihen munaa ja maitoa. Lisää vesi vähitelleen ja vaivaa taikinaksi. Kumoa öljytylle alustalle ja vaivaa n. 10 minuuttia. Kohta taikinasta tulee pehmeä ja elastinen.
Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä palloiksi öljytyillä käsillä. Laita lautasen päälle, peitä muovikelmulla ja anna levätä tunnin.
Ota yksi takinapallo kerralla öljytyille alustalle (levitä öljyä myös käsiin) ja painele ja vetää pallo pyöreäksi  ja ohueksi ympyräksi (melkein läpinäkyviksi).


Taita taikinan sivut sisällepäin että siitä tulee suorakulmio, ja sitten toiset sivut taitetaan että tulee neliö. Tämä muodostaa leipään kerroksia. Painele taikina uudestaan ohueksi ympyräksi. Taikina voi peittää kostealla pyyhkellä ettei kuivu. Helpoin tapa on se että toinen painele leipiä taikinasta ja toinen paistaa niitä. 


Kuumenna reilusti öljyä paistinpannussa. Paista leivät molemmilla puolilla kunnes kullanruskeat. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti