maanantai 11. elokuuta 2014

Burma: Lihapata

Tämä oli oiken maukas ja hyvää lihapata! Olimme epäileväisiä kun ohjeessa ei ollut mitään liemikuutio tms. ja pata ei oiken maistunut miltään ennen hautumista. Mutta ne kahden tunnin jälkeen pataan oli tullut niin paljon makua! Suosittelen lämpimästi =)

n. 700 g naudan paistia
1 rkl kalakastike
3/4 tl kurkuma
2 tl viinietikka
4 valkosipulikynsiä - pilkottu
2,5 dl pilkottu keltasipulia
3/4 dl öljyä
2 tl cayennepippuria
3 cm pala inkivääri - kuorittu ja ohuesti siivutettu
2 laakerinlehtiä
1 kanelitanko
3 kokonaista neilikkaa
10 kokonaista mustapippuria
suola

Leikkaa liha paloiksi ja marinoi yhdessä kalakastikkeen, kurkuman ja viinietikan kanssa yön yli jääkaapissa.
Seuraava päivä niin ruskista lihapalat paistinpannussa 2-3 erässä. Laita liha pataan yhdessä muiden aineksen kanssa. Lisää vettä niin että liha peittyy. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä n. 2 tuntia. Mausta suolalla. Poista kanelitanko, inkivääri-siivut ja laakerinlehdet ennen tarjoilu. Tarjoile riisin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti